1989/1990 Promotie Elftal

We kunnen niet mooier beginnen dan met dit legendarische shirt met de sponsor Schoenenreus. Dit shirt is gedragen door Martin Laamers (speler van het jaar 1992) in de laatste thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op 12 mei 1989 op Nieuw Monnikenhuizen. Doelpuntenmakers waren Raymond de Vries, Anne Evers en Jurrie Koolhof. De eindstand werd 3-1. Hiermee was de promotie naar de Eredivisie een feit. Alleen het kampioenschap nog niet.

De allerlaatste wedstrijd was uit tegen EVV Eindhoven op 28 mei 1989 waar het kampioenschap van de 1stedivisie werd veilig gesteld door 2 doelpunten door Jurrie Koolhof. Jurrie Koolhof werd hiermee topscorer van Vitesse en daarna Martin Laamers op een verdienstelijke tweede plek.

Na deze overwinning volgde de rondrit en de Huldiging het Duivelshuis te Arnhem, kleine 300 toeschouwers waren hier getuigen van toen de spelers het balkon opkwamen. De Korenmarkt werd daarna druk bezocht en het bleef nog lang onrustig in onze stad. Vitesse heeft veel aan dit elftal te danken! De basis van succes voor de jaren erna is door dit elftal gelegd.

Shirt Martin Laamers #6